Over Philimonius

Philimonius startte in december 2011 als een webshop met leuke duurzame en/of handgemaakte producten.
De basisgedachte bij Philimonius is recyclage. We ‘upcyclen’ afgedankte producten tot volwaardige nieuwe en eigenzinnige hebbedingen. Het milieu trachten we zo min mogelijk te belasten door o.a. de inbreng van nieuwe materialen tot een strikt minimum te houden. Duurzaamheid primeert voor ons.


De drijvende kracht achter deze webwinkel is Jo De Bruyne. Hij studeerde piano en later klassieke zang aan het conservatorium, musiceerde als zanger en koordirigent in binnen- en buitenland. Momenteel geeft hij nog steeds klassieke zang aan de academie Peter Benoit in Lennik.
Hij gaf jaren les bij VELT, waar hij vegetarische kooklessen verzorgde. Wie Jo kent, weet dat hij soms ook Argentijnse tango danst, yoga beoefent, reiki master is, theater speelt, zotte papa is, levensgenieter, maar ook wereldverbeteraar, piekeraar en een Pietje precies... En nu dus ook als creatieve duizendpoot uit de kast komt die eigen creaties in de vorm van buttons, kussens, schetsboeken, enveloppen e.d.m. maakt. Uit gerecycleerde materialen wel te verstaan, deels of geheel!

 

Na een gedwongen sabatjaar om gezondheidredenen startte hij zijn eigen concept-store in Aalst. Op 12 oktober 2013 opende Philimonius dan eindelijk zijn échte winkel, inclusief koffiebar. 2 vliegen in 1 klap dus! Hiervoor volgde hij diverse workshops en opleidingen om het SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) level 1 barista diploma te behalen.  
Gezelligheid en kwaliteit waren de kernwoorden doorheen het hele realisatieproces. Maar ook hergebruik en upcyclen staan hoog in het vaandel bij de inrichting van de zaak: 95% van de inrichting werd verwezenlijkt met gerecycleerde materialen, inclusief espressomachine, frigo's,... 

"Met de webwinkel en de keuze van de collecties die we in huis halen, willen we jonge (en minder jonge) ontwerpers die minder bekendheid genieten de gelegenheid geven om met ons samen te werken. Sommigen hebben een kant-en-klare collectie van eigen makelij, anderen hebben slechts 1 of een paar producten. Maar omdat ze origineel zijn, een duwtje in de rug kunnen gebruiken en omdat wij erin geloven (en het graag zien!), nemen we ze op naast onze eigen Philimonius-collectie."    
                    

Ken je zelf iemand die ook artistiek werkt of heb je zelf ook creatieve vingers en maak je toffe, hippe, of mooie dingen? Laat het ons gerust weten!

  • Visa
  • MasterCard
  • Amex