Korting voor VELT-leden May 02 2012

Ik ben al enkele jaren lid van VELT, de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze. Een vereniging die zich inzet voor de natuur in het algemeen, de (moes)tuin met alles wat er groeit en leeft en de mens in het bijzonder. Ik was er als bij toeval terecht gekomen en dan nog onmiddellijk als lesgever ecologische voeding!

Als fervente hobbykok met een voorkeur voor lekker(!) vegetarisch eten werd ik door vrienden aangesproken 'of het mij niet interesseerde om mijn passie te delen met andere mensen' en wel via vegetarische kooklessen. En ja hoor, zo geef ik regelmatig les bij plaatselijke Velt-afdelingen met diverse onderwerpen: feestelijk vegetarisch, veggie aperitiefhapjes, broodbeleg, quiches, zelf pasta maken, de Mediterrane keuken, Oosters koken, sushi, ijs maken, stoofpotjes, noem maar op. 
De ene keer is het een doe-les. Dan mogen de cursisten uiteraard zelf aan de slag na en grondige bespreking van de receptuur en de ingrediënten. Ogen op je rug moet je dan hebben want terwijl de ene een dipsaus maakt, is iemand anders bezig met een lekker dessertje. Ondertussen vraagt iemand je nog die ultieme keukentip om smeuïg ijs te maken, terwijl nog iemand anders je zijn lekkerste stoofpeer uit eigen boomgaard smakelijk beschrijft. Huis-, tuin-, en keukentips gaan als een lopend vuurtje heen en weer in de drukke keuken. Hier en daar moet ik een tetteraar aanporren om verder te doen omdat we anders letterlijk niets te eten gaan hebben. Wat verder krijg ik zelf leuke tips om uit te proberen in de keuken. 

                    

De andere keer geef ik demonstratielessen. Zoals op TV, met een live publiek. Alleen, foutjes kunnen er niet uitgeknipt worden! Dat zorgt soms voor hilarische momenten! De 'studio' vult zich dan met lekkere kookgeuren terwijl het publiek letterlijk op je vingers kijkt en al watertandend vragen stelt. Ooit gaf ik een les waar zo'n 20 deelnemers verwacht werden. Ik weet het nog goed: de Tramstatie in Roosdaal/Ternat. 69 zaten er, 69!! En die wilden allemaal proeven van het dessert, aja, sabayon met Lindemans Kriek! Hallo kroket, het zweet stroomde van mijn voorhoofd om 30 eidooiers tegelijk op te kloppen met suiker en bier, rechtstreeks op het vuur wel te verstaan. Niet au bain marie, da's voor mietjes, HA!
 
Maar keer op keer gaat het om een 'leutige' dynamische bende enthousiastelingen die een groot hart voor (moes)tuinieren en de natuur hebben. En dat doet deugd, echt, om zo omringd te zijn door mensen die zorg dragen voor Moeder Aarde, de vruchten ervan plukken, maar ook iets teruggeven door haar goed te verzorgen. En dat allemaal volgens het gedachtengoed dat VELT tracht uit te dragen: biologisch tuinieren. Zonder gebruik te maken van genetisch gemanipuleerde organismen (GGO's), geen gebruik van kunstmatige meststoffen en geen insecticiden. Wisselteelt, groenbemesting, natuurlijk snoeien, streekeigen fruit en planten, ... horen daar allemaal bij. Man man man, eens je begint bij Velt, ben je een tijdje (stevia)zoet... 

Doe zoals ik: word voor een habbekrats lid van VELT en steun de organisatie die broodnodig is in onze geïndustrialiseerde maatschappij. In ruil daarvoor krijg je 6x/jaar het boeiend tijdschrift 'Seizoenen' in de bus boordevol interessante artikels, recepten, recentie's, en nuttige tips voor de tuin edm. Bovendien kan je dan deelnemen aan de talrijke activiteiten/cursussen die jaarlijks in heel Vlaanderen en Nederland voor jou georganiseerd worden. (Dat kan ook zonder lid te zijn! Je betaalt dan een beetje meer inschrijvingsgeld.) En, een groeiend aantal handelaren geeft VELT-leden een leuke korting op hun assortiment of dienstverlening. 

Zoals Philimonius. Vanaf vandaag krijg je 10% korting (exclusief verzendkosten) op het hele assortiment! Als dat geen geste is!

Vraag vandaag nog je kortingcode aan bij ons via het contactformulier, of lees ze binnenkort in de nieuwsbrief van Velt!