Een leuk artikel over Het Shoppaleis waar Philimonius ook stond March 05 2013

Het Shoppaleis brengt creativiteit en kleur onder één historisch dak!

Vol nieuwsgierigheid trokken we naar De Hoorn, een historisch pand in de Sluisstraat aan de Vaartkom en de voormalige brouwzaal van Stella Artois. Daar vond de eerste editie van “Het Shoppaleis” plaats: voor het eerst konden in Leuven webshops hun hebbedingen uitstallen en tonen aan het grote publiek. De plaats vinden werd ons gelukkig wat vergemakkelijkt: we moesten gewoon de menigte vrouwen volgen die zich in kleine groepjes richting shopplezier begaven. Ondanks het feit dat we goed op tijd waren, konden we tot onze spijt en verbazing al geen goodiebag meer bemachtigen. De reclame moet effect hebben gehad, want de opkomst was groot!

Leuke kraampjes in een historisch kader

Het pand speelt alvast in hun voordeel: hoge plafonds, grote ketels en leidingen doen industrieel aan en toch is het geheel niet koud. Het is een prachtig historisch gebouw, maar het zijn de standjes met kleurige stofjes en potjes die het geheel licht en kleur geven. Elke webshop heeft zijn waar leuk uitgestald en vertegenwoordigt het met trots. We krijgen bij het binnenkomen meteen een plattegrond aangeboden en beginnen aan onze shoptocht. De grote opkomst maakt het helaas niet altijd gemakkelijk elk standje even aandachtig te bestuderen. Er is niet altijd even veel plaats en uiteraard wil iedereen een blik werpen op de creatieve spullen.

Maar wat we zien is zeker de moeite. Er zijn standjes met stoffen in alle kleuren en met vele motiefjes, ideaal voor de creatieve mama’s om hun kinderen van nieuwe en zelfgemaakte jurkjes en broekjes te voorzien. Andere webshops verkopen reeds zelfgemaakte kleren, vooral voor de allerjongsten, op en top retro! Verder zien we kraampjes met prachtige juwelen -vooral oorbellen en ringen-, versierd met vogels, bloemen en franjes. Ook blikken doosjes, koffietasjes, kaartjes, doopsuiker en handtassen zijn vertegenwoordigd.

Creaties allerhande

Er heerst een levendige sfeer: vrouwen, en hier en daar ook mannen!, speuren rond naar leuke dingen en ook de kinderen zoeken mee. We zien ook veel kleur, wat een aangenaam gevoel geeft. Als we naar de bezoekers kijken, zien we vooral jonge moeders. Voor hen is er dan ook een groot aanbod: hier vinden ze onder één dak alles wat ze nodig hebben om creatief aan de slag te gaan of om hun spruiten te voorzien van hippe kleren. Wij als niet-moeders blijven vooral staan bij de juwelen, en uiteraard bij de sierlijk gekleurde cupcakes!

Het Shoppaleis is een leuk initiatief: de standhouders krijgen de kans hun producten ‘live’ aan de man te brengen en zowel de creatieveling als de liefhebber van unieke, reeds gemaakte, stuks vinden er hun gading. Je kan er rond snuisteren waar en zolang je wil, maar je moet wel tegen wat “gewoel” kunnen. Aangename zondagactiviteit, voor de creatieveling, de mama, het kind en de juwelenfanaat!

Welke webshops kregen hier de kans te pronken met hun toffe spulletjes? PoppieLoppie, Egeltje, MaKids, M van Mimi, We love fairy tales, Lollipopland, Wooply, Joko Kinderkledij, Le gout des couleurs, Spookies, Philimonius, Bambiblauw, Tartifume, Geraldien & Claudien, Eazy-Teez, Fie vande Vin, Puur Plezant, Chicken Rhythm, Stienel, Wilde Woud, Aaitski!, Les 6 Reines, Cosykids, Koning Uil, Geprint!, Nordic Living, Wendy’s collection, Lovely Mariquita, Tis Hip, Kleuterstraat, Le Petit Crochet, Trixie, Mevrouw Thea, Vie juwelen, Lilabel en Holleke Bolleke. Niet op Het Shoppaleis geraakt? Surf dan zeker eens naar hun webwinkeltje!

(Katrien Vandebroeck)